Toimintaterapia

Toimintaterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, josta voi olla apua eri vaiheissa elämänkaarta sekä eri elämäntilanteissa, kasvussa ja kehityksessä.  Kehityksen tukeminen, vammautuminen, sairastumiset, elämänkriisit ja halu pärjätä itsenäisemmin omassa arjessa voivat olla syitä hakeutua toimintaterapeuttiseen kuntoutukseen.

Toimintaterapialla pyritään vaikuttamaan arjen sujuvuuteen ja auttamaan asiakasta konkreettisesti kohti omia tavoitteita. Terapian tavoitteena on löytää ratkaisuja kohti merkityksellistä arkea, edistää kehitystä, itsenäisyyttä, parantaa elämänlaatua ja mahdollistaa osallistumista.  Toimintaterapiassa tähdätään kokonaisvaltaiseen kuntoutukseen ja siinä huomioidaan asiakkaan koko elämänpiiri. Terapeuttinen tuki voi kohdentua auttamaan ja tukemaan yksilöä, koko perhettä tai muuta merkityksellistä yhteisöä. 

Toimintaterapia toteutuu usein arjen ympäristössä, esimerkiksi koti-koulu- tai asiointikäynteinä, terapiaa toteutetaan myös vastaanotolla. Toimintaterapiaan ohjaudutaan usein maksusitoumuksella, joko hyvinvointialueen, kelan tai vakuutusyhtiön kustantamana. Terapia on mahdollista maksaa myös itse.

Lue lisää, miten toimintaterapia voi auttaa :

sisältö päivittymässä..

    • Psykiatrinen toimintaterapia
    • Neuropsykiatrinen toimintaterapia
    • Neurologinen toimintaterapia